Kultur og fritid i Rødding
Foreningsliv
Det aktive foreningsliv i Rødding spænder bredt over sport, kunst og kultur.

De mange foreninger drives af frivillige kræfter, og mange aktive borgere står på spring for at hjælpe nye igang.

Se de mange foreninger i Rødding her:

Foreninger i Rødding

Biblioteket
Biblioteket er også en integreret del af Rødding Centret, hvor Borgerservice er åben i bibliotekets betjente åbningstid.

 

Rødding Centret 
Rødding Centret danner rammen om et væld af aktiviteter både hvad angår idræt, og kultur. Her finder du bibliotek, biograf, bowlingbane, fitnesscenter, springcenter, svømmehal og gode overnatningsmuligheder. 

Læs mere om mulighederne i Røddingcenteret, Rødding Bio og Biblioteket ved at klikke på linkene herunder.

Aktivitetshuset
Rødding Aktivitetshus er både et aktivitetshus for efterlønnere, førtidspensionister og pensionister samt et hus for lokale Foreninger i Rødding og omegn. Huset byder på et væld af aktiviteter. Her er rig mulighed for at være fysisk aktiv, være kreativ, lære noget nyt og få socialt samvær.

Læs mere om aktiviteterne i linket herunder.

Rødding lokalhistorisk arkiv
Vil du finde historier om din bolig i Rødding, så er det lokalhistoriske arkiv et godt sted at finde viden og gamle billeder.

Rødding Lokalhistoriske Forening samler mennesker med interesse for Røddings historie bl.a. med det formål at indsamle og opbevare lokalhistoriske materialer for eftertiden. Arkivet og foreningen har lokaler i Rødding Centret.

Rødding Centret

Det lokale samlingssted.

Aktivitetshuset i Rødding 

Rødding Aktivitetshus har et meget alsidigt tilbud til især seniorer

Rødding Arkiv 

Til glæde for eftertiden bevarer vi 
nutiden og fortiden.
Frie skoler
og menigheder

  

Rødding Højskole
Rødding Højskole er Røddings stolthed og har en stor betydning for den folkelige foreningstradition, som ligger dybt i byens dna. Det en moderne almen højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev, som Danmarks første højskole, grundlagt i 1844, som led i kampen for at bevare dansk sprog og kultur i grænselandet, samt for at forberede bønderne til at kunne deltage i det gryende demokrati.

Skolen har to årlige lange kurser for unge mennesker samt 30 forskellige korte ugekurser for folk i alle aldre. Året rundt afholdes mere end 150 kulturelle arrangementer som f.eks. foredrag, debatmøder, fejring af Grundlovsdag m.m. der er åbent for alle.

.

Rødding Fri Fag- og Efterskole
Rødding Fri Fag- og Efterskole er en praktisk orienteret skole, der henvender sig til unge med særlige læringsforudsætninger.

Læs mere på skolens hjemmeside nedenfor.

Rødding Frimenighed og Rødding Friskole og Børnehave er en del af samme grundtvigske tradition. 

Kirker i Rødding
Rødding er beriget med to kirker, Sognekirken, som formentlig er påbegyndt i 1100 tallet og beliggende på et lille højdedrag i byens vestlige ende og Rødding Frimenighed, som er en grundtvigsk frimenighed, dannet i 1874 som den første frimenighed i Sønderjylland under ”Fremmedherredømmet” fra 1864-1920.

Udover de kirkelige handlinger arrangerer begge kirker udflugter og arrangementer med foredrag og musik.

 

 

Rødding Højskole

Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker.

Rødding Fri Fag-
og Efterskole

Skolen henvender sig til unge med særlige læringsforudsætninger

Hjemmesiden drives af Rødding Erhvervsforening og Forum Rødding.